Форекс Фаворит – Всичко необходимо, за да започнете от нула

Форекс Фаворит е синоним на Прайс екшън. Убедете се сами.

Можете ли да се научите да свирите на пиано, да играете тенис или да управлявате самолет само с четене на специализирана литература? Отговорът е: да. Можете ли да станете добър специалист по този начин? Отговорът е: по-скоро не.

Форекс Фаворит е мястото, където ще намерите всичко необходимо – основно под формата на видео, – за да започнете да търгувате на валутните пазари без никаква първоначална подготовка, прилагайки най-успешната и същевременно най-ефективната стратегия за търговия Прайс екшън.

Какво представлява Форекс Фаворит?

Програмата Форекс Фаворит представлява комплект обучителни материали, предимно във видео формат, предназначен за начинаещи и средно ниво форекс трейдъри. А и за всички останали, които искат да се запознаят със стратегията. Основната концепция на програмата е изградена около Прайс екшън. С други думи, стартирайки обучението си от нула, пристъпващият към форекс маркета постепенно се запознава и с Прайс екшън принципите.

Слоганът “Всичко, за да започнете от нула” съвсем не е случаен. Програмата е така организирана, че за начало е достатъчно единствено желанието ви. Ако то е налице, клип след клип, пример след пример и урок след урок ще ви водят към крайната цел. И така, увлечени в процеса, неусетно в края на курса ще се почувствате уверени, за да започнете да търгувате. Естествено, всички материали остават на ваше разположение и бъдете сигурни, че ще се връщате отново и отново към тях. И, уверявам ви, ще го правите с удовлствие. Но това в крайна сметка е естественият процес на обучение.

Разбира се, никой не може да ви осигури гарантирани печалби. Форекс трейдингът е сложен и многокомпонентен процес, включващ теоретични знания, психическа устойчивост и практика. Но никой не се е родил научен. И ако все от някъде трябва да започнете, Форекс Фаворит е идеалният избор. Могат да го потвърдят стотиците колеги, които са започнали тук от нулата, а вече са уважавани, утвърдени и печеливши трейдъри. Част от мненията им можете да прочетете тук.

Всъщност курсът включва всички споменати елементи от трейдинга. А избраната форма на видео клипове го прави лесно усвоим и високо ефективен, което в крайна сметка е най-прекият път към успеха. Защото, както при всяка друга човешка дейност, нещата могат да се случат по лесния или по трудния начин. С Форекс Фаворит те се случват по прекия.

Защо да се включите в курса?

1. За да научите как работи валутният пазар.
2. За да разберете как функционира платформата за търговия.
3. За да осъзнаете психолохическия аспект от форекс трейдинга.
4. За да изучите основите на Прайс екшън стратегията.
5. За да овладеете до съвършенство прилагането й в практиката.

Какво включва програмата Форекс Фаворит?

В настоящия курс са систематизирани най-полезните материали от интерактивната  форма на Форекс Фаворит в продължение на години. Основната част от тях са във формата на видео клипове, но много полезни са и анализите на конкретни пазарни ситуации в писмена форма. Това са мои коментари от случващото са на форекс маркета и начинът, по който съм реагирал. Курсът е структуриран в четири основни дяла:

1. Видео курс “Прайс екшън стратегията”.

Начален курс за търговия на финансовите  пазари, предназначен за тези, които за пръв път прекрачват прага на форекс маркета. С помощта на видео клипове стъпка по стъпка курсистите се запознават с механизма на работа на валутния пазар, как се работи с платформите за търговия, базовите принципи на Прайс екшън стратегията и психологическите предизвикателства пред начинаещия трейдър.

За да търгуваме на валутния пазар, трябва да сме въоръжени със стратегия. И това е най-ценното качество на видео курса. Цялото обучение е изградено около нея. Научавайки се да търгува, начинаещият трейдър усвоява и Прайс екшън стратегията. Така двата процеса стават неразривно свързани, за да осигурят в крайна сметка печеливш резултат.

Специално внимание е отделено на работата с графиката. Повечето от авторите пропускат този елемент, допускайки, че всеки, който е решил да се занимава с форекс, е наясно с нея. А точно това е препъникамъкът, който често охлажда интереса на току-що открилия форекс, карайки го да мисли, че онлайн трейдингът е нещо сложно.

В отделни клипове са представени основите на пазарния анализ, разликата между фундаменталния и техническия анализ – със съответните предимства и недостатъци на всеки един от тях. По този начин запознаването с Прайс екшън анализа се оказва естествена стъпка в усвояването на материята…

Този начин на представяне на материала – посредством комбиниране на теоретични основи с примери от практиката – е най-ефективният подход за усвояване на нови знания. И най-хубавото е, че са ви винаги под ръка. Ще се убедите, че при всеки нов преглед на даден видео клип откривате нови и нови неща. Докато започнете да откривате и моите грешки -:). Което за мен ще е гаранция, че съм си свършил работата.

2. Видео обзори на форекс маркета с препоръки за откриване на позиция.

Като допълнителна форма на обучение, тук ще откриете и поредица от седмични анализи на форекс маркета, вече във видео формат. Освен начина, по който правя тези анализи, видео форматът ще ви разкрие и някои специфични тайни, ползвани само от майсторите на Прайс екшън анализа.

Това се отнася в най-голяма степен и за приложените примери от практиката ми. Включвайки се в програмата. ще откриете отделен раздел, посветен изключително на конкретни примери за приложението на Прайс екшън стратегията в конкретни ситуации.

3. Видео клипове

Видео клиповете са основната форма на обучение във Форекс Фаворит. Презумпцията е, че това е най-възприемчивият начин една непозната материя да се усвои и приложи на практика. Затова преобладаващата част от материалите в обучителния комплект са във видео формат.

Поредицата видео материали в този раздел е много ценно предимство на курса. Тя представя теоретични постановки от Прайс екшън стратегията в практически план. Теорията в тези клипове е обяснена в контекста на конкретни пазарни ситуации, взети от практиката ми.

Прегледайте едно видео със заглавие “Класически вход на 4-часова графика с пин бар” и ще се убедите.

4. Прайс екшън анализи в текстов вид.

Изключително полезна поредица от ежедневни коментари с продължителност една година и половина…     Демонстрират виждането на Прайс екшън трейдъра върху пазара ден след ден, разкривайки по този начин възможността за откриване на поръчка само и единствено в подходящите за целта моменти.

Коментарите донякъде следват модела на съботните ми форекс анализи, но вече в ежедневен план – и най-важно – с конкретика от Прайс екшън гледна точка. Разбира се, с препоръки в конкретните пазарни ситуации, споделяне на личните ми успехи и загуби и причините, довели до едното или другото.

Малко фактология

Количеството на материалите в подобен курс не е най-важният критерий за ефективността на обучението, но така или иначе е белег за добросъвестно отношение към курсистите. Ето защо го представям тук само за информация:

Разбира се, поредицата включва още много различни елементи, необходими за изграждането ни като печелвиши трейдъри. Как да изберем форекс брокер, как да управляваме риска и сметката си, какви психологически капани ни дебнат – и всичко, илюстрирано с конкретни примери от практиката ми.

Така, клип след клип, начинаещият колега започва да чувства форекс маркета по-близък, видео форматът му позволява по-лесно да усвои материята, докато в крайна сметка не се почувства сигурен да започне да прилага наученото. Правейки самостоятелен анализ и вземайки самостоятелни решения. Но винаги, когато се почувства несигурен, може да направи справка тук, като прегледа интересуващия го клип отново. Или цялата поредица…

И много важно! Форекс Фаворит няма да остане в застинал вид. Тук, в рубриката BLOG ще публикувам статии с Прайс екшън тематика, но от гледна точка на съвременното състояние на пазара. Защото форекс маркетът се променя непрекъснато и с това се налага промяна и в начина, по който прилагаме стратегията си. А за целта е необходим и нов прочит на фундаменталните й принципи. С две думи, предстоят вълнуващи времена…

И така, курсът Форекс Фаворит е на ваше разположение. Свободно достъпен с най-полезното, което съм в състояние да предложа. Стотици колеги станаха преуспяващи трейдъри, благодарение на него. Пожелавам го от все сърце и на вас!

Приятно обучение!
Николай Колев

 

Професионален форекс трейдър. Последовател и популяризатор на Прайс екшън стратегията. Конструктор на форекс роботи.

follow me
Spread the love